گذراندن دوره های مهمانداری هواپیما

قطعا برای استخدام شدن در شرکت های هواپیمایی مختلف نیاز به مدرک مهمانداری خواهید داشت و پس از گذراندن دوره های مهمانداری و اخذ مدرک آن باید منتظر آگهی های استخدامی که معمولا شرکت های هواپیمایی هر چند مدت یکبار می زنند باشید. البته ایرلاین هایی نیز وجود دارند که فقط به شرط داشتن مدرک مهمانداری پذیرش افراد را انجام نمی دهند و سابقه کاری نیز برای آن ها بسیار اهمیت دارد، بنابراین علاقمندان به این شغل راه سختی را در پیش خواهند داشت.

چگونه مهماندار هواپیما شویم؟

دوره های مهمانداری معمولا توسط دانشگاه های علمی کاربردی یا آموزشگاه های آزاد برگزار می شوند. بنابراین متقاضیان این دوره یا باید در دانشگاه علمی کاربردی ثبت نام نمایند و یا از طریق آموزشگاه های آزاد ارائه دهنده این دوره ها، دوره مهمانداری را  بگذرانند. تفاوت دوره هایی که در این دو مرکز برگزار می شود در هزینه و بازه زمانی دوره ها است. دانشگاه های علمی کاربردی معمولا دوره را به صورت شش ماهه با صرف هزینه کمتر برگزار می کنند، اما آموزشگاه ها دوره ها را به صورت فشرده و با هزینه چند برابر برگزار می نمایند. متقاضیان با توجه به شرایط خود می توانند یکی از این مراکز آموزشی را انتخاب نمایند. لازم به ذکر است که امروزه برخی از ایرلاین ها در زمینه برگزاری دوره های مهمانداری فعالیت خود را آغاز نموده اند.برای خرید بلیط هواپیما ایرلاین های داخلی برای مثال بلیط هواپیما تهران ، شیراز ، اصفهان میتوانید از طریق سایت مستر بلیط اقدام کنید.

استخدام بدون مدرک مهمانداری

در ایران در میان تمامی شرکت های هواپیمایی که فقط بر اساس مدرک مهمانداری استخدامی های خود را انجام می دهند دو شرکت هواپیمایی معروف ماهان و ایران ایر استخدام مهماندار را بدون نیاز به مدرک مهمانداری انجام می دهند. در واقع این ایرلاین ها معتقد هستند که بهتر است ابتدا نیروها تست پزشکی و آزمون های عمومی را طی کنند و در صورت تایید شدن در این مراحل خودشان نیروهای جذب شده را آموزش دهند. در تست پزشکی موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد.

  • تست کور رنگی
  • سلامت ظاهری جسمانی
  • محاسبه دقیق قد و وزن
  •  سنجش بینانی

افرادی که در این مرحله تایید شود به مرحله بعد که آزمون کتبی است راه می یابند و به آن ها کارت ورود به جلسه داده می شود.

لازم بذکر است که ممکن است معیار بالا در استخدامی ایرلاین خارجی متفاوت باشد اما قطعا اگر قصد مهماندار شدن در شرکت های هواپیمایی خارجی را دارید باید تسلط کامل بر زبان انگلیسی داشته باشید؛ چه بسا تسلط نسبی یا کامل بر دیگر زبان های خارجی نیز خود یک امتیاز بزرگ محسوب شود!

نکته بعد اینکه مدرک تحصیلی مورد نیاز برای استخدام  بعنوان مهماندار دیپلم است که این موضوع شرایط را برای اکثر متقاضیان راحت می کند.

آزمون کتبی و استخدام

در این مرحله از داوطلبان آزمونی گرفته می شود که شامل تست هایی در زمینه های مختلف از جمله هوش، معارف، اطلاعات عمومی و زبان انگلیسی می باشد. افرادی که در این آزمون نمره حد نساب را کسب نمایند باید منتظر باشند که برای مصاحبه دعوت شوند. افرادی که به مصاحبه دعوت می شوند در جلسه مصاحبه سوالات متعددی در زمینه های مختلف از جمله روانشناسی و... از آن ها پرسیده می شود که باید با اعتماد به نفس کامل و بدون هیچگونه استرسی به آن ها پاسخ دهند. با قبولی در مصاحبه می توان گفت تقریبا تمامی مراحل استخدام طی شده است و ایر لاین مربوطه یک تعهد خدمت چند ساله از فرد می گیرد زیرا قرار است از این به بعد  آموزش مهمانداری را به طور تخصصی به او آموزش دهد که قطعا امری زمان بر و پر هزینه خواهد بود.

حقوق و مزایای مهمانداران هواپیما

شغل جذاب مهماندارای دارای مزایا و معایب بسیاری است و بر خلاف تصور خیلی از افراد که فکر می کنند کار راحتی است با سختی های بسیاری همراه است. مانند ساعت کاری نا مشخص، سرو کله زدن با مسافران بد اخلاق، پروازهای طولانی و خسته کننده و ... برای تحمل این شرایط قطعا باید خیلی به کار خود علاقمند باشند و صبر و حوصله کافی داشته باشند تا بتوانند از عهده مسئولیت های این شغل برآیند.

از مزایای شغل مهمانداری می توان به داشتن سهمیه رایگان برای استفاده از ایرلاینی که در آن کار می کنند برای رفتن به سفرهای داخلی و خارجی اشاره نمود، به عبارتی آن ها بدون نیاز به خرید بلیط هواپیما به صورت رایگان می توانند به مسافرت بروند. از دیگر مزایای آن می توان به بن تخفیف ایرلاین با مراکز طرف قرارداد از جمله فروشگاه، رستوران و ... اشاره نمود.

حقوق جامعه هوانوردی به ویژه مهمانداری در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان و ایر لاین های خارجی پایین تر است اما به طور کلی این شغل در ایران جز مشاغلی که دارای درآمد مناسبی هستند محسوب می شود. حقوق هر یک از مهمانداران با توجه به نوع کار و وظایفی که دارند متفاوت است اما به صورت کلی عواملی مانند میزان تحصیلات و تجربیات مهماندار، نوع استخدام و سابقه کاری و مدت زمان فعالیت او تعیین کننده میزان حقوق مهمانداران در ایران می باشد. مهمانداران می توانند پس از حدود ۷-۸ سال فعالیت و پس ازتسلط کامل به زبان انگلیسی برای حضور در ایرلاین های خارجی که از مزایای بیشتری برخوردار هستند در خواست دهند و یا به فعالیت خود در ایرلاین فعلی ادامه دهند به درجه سر مهماندار برسند که قطعا حقوق و مزایای بیشتری خواهد داشت.

سخن پایانی

همانطور که سفر با هواپیما می تواند بسیار لذت بخش ودوست داشتنی باشد فعالیت به عنوان خدمه هوایی ایرلاین ها نیز با وجود سختی ها خیلی جذاب است و طرفداران بسیاری دارد و در صورتی که افراد ویژگی های لازم برای این شغل را داشته باشند قطعا موفق خواهند شد.

Comments

Popular posts from this blog

محله سورو

تزیین و چیدمان آشپزخانه عروس

اپلیکیشن مسیریاب